Australien opfordrer Pfizer til at godkende brug af COVID -19 -vaccine til børn 5 - 11 år

Adelens farve, her er 4 unikke fakta om farven lilla

Mange kulturer og religioner gennem historien har behandlet lilla som et symbol på adel og luksus.

Lilla indeholder også fakta, som du måske ikke havde gættet før. Ligesom farvebetegnelsen fra Gud.

Rapporteret fra Mental Floss -siden, fredag ​​(9/24/2021), er her 4 fakta om denne meget unikke lilla farve:
1. Tyriske lilla er dyre at lave
Tyrian lilla, undertiden kaldet fønikisk lilla, er et rødlilla pigment, der først blev produceret omkring 1600 f.Kr. Som Plinius den Ældre forklarer i The Natural History, er dette farvepigment fremstillet af de forfaldne sekretioner af tropiske havsnegle.

At lave det er kompliceret og tidskrævende, da det tager dage at få den rigtige lilla farve. Det lugter også meget dårligt.

Fordi produktionen er meget intensiv, er tøj med dette farvestof meget dyrt. Kun adelige har råd til det. Da produktionsformlen blev frigivet i 60 e.Kr., forbød kejser Nero, at denne farve skulle bruges af andre. Han skabte en lov, der kriminaliserede – dømt til døden – alle andre end ham selv, der havde Tyrian Purple på.

I løbet af 1400’erne blev denne farve ikke længere brugt og blev ikke længere fundet i århundreder. Indtil nu laver nogle mennesker stadig farvestoffer på den gamle måde ovenfor, men praksis er sjælden på grund af den stigende brug af kunstige farvestoffer og den faldende bestand af snegle.

2. Lilla som et symbol på adel
Mange kulturer og religioner respekterer farven lilla, hovedsageligt på grund af dens sjældenhed i oldtiden. I Kina er lilla farvestof fremstillet af lilla gromwell, en plante hjemmehørende i Østasien.

Farvestoffet klæber ikke altid til stoffet, så det er meget dyrt at bruge det til tøj. Det byzantinske rige troede på lilla som en gave fra Gud.

I de gamle tekster i Det Nye Testamente er de lilla sider skrevet i guld og sølv. Kammeret til fødslen af ​​en regerende kejser blev normalt lavet lilla.

Romerne var ikke de eneste, der forbød ikke-aristokrater at bære lilla. I 1547 blev Henry Howard, jarl af Surrey, dømt og henrettet for forræderi mod Henry VIII efter at have iført sig lilla, kongens farve. Henry VIIIs datter, Elizabeth I, afviste også alle andre end kongelige fra at bære farven.

3. Teknisk ingen lilla farve
Der er 7 farver i lysspektret: rød, orange, gul, grøn, blå, indigo og lilla. Hver farve har en tilsvarende bølgelængde og frekvens. Når bølgerne overlapper hinanden, skaber de en ny farve.

Sir Isaac Newton gjorde denne opdagelse i 1600 -tallet, da han opdagede, at hvidt lys er en blanding af de syv farver, der reflekteres tilbage og modtages af receptorer i øjet.

Lilla er en blanding af røde og blå bølger, der overlapper og hopper tilbage.

Lilla (og alle dens nuancer) er den farve, vores hjerne fortolker, når vi ser rødt og blåt sammen. Nogle vil måske hævde, at lilla er en spektral farve, violet er ikke lilla. Selvom de ligner hinanden meget med det blotte øje, men de er forskellige.

Violet overgår blå i det synlige spektrum og har den korteste bølgelængde. Desuden, som Minute Physics forklarer, bør det, vi kalder lilla, faktisk betragtes som blåt, og det, vi kalder blå, bør betragtes som cyan.

4. Gulerødder skal være lilla
Når vi sekilas tentang togel singapur tænker på gulerødder, tænker vi helt sikkert på friske gulerødder med en lys orange farve. Dog er gulerødder ikke altid sådan. De tidligste optegnelser over gulerodsdyrkning går tilbage til det persiske århundrede fra det 10. århundrede og nævner, at gulerødder var lilla og hvide med tynde rødder.

Selvom der måske havde været orange gulerødder dengang, men de var en sjælden mutation. Det menes, at i det 16. århundrede begyndte hollandske landmænd at udvikle appelsin gulerødder ved hjælp af en muteret stamme til at producere en sødere grøntsag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Australien opfordrer Pfizer til at godkende brug af COVID -19 -vaccine til børn 5 - 11 år