Tyskland giver opholdstilladelse til 2.600 afghanske flygtninge

Lake Tahoe -clearance reduceret af Californiens naturbrande?

Efter en skovbrand nær Alperne i Californien, Nordamerika, strømmede gløder og aske hen over himlen gennem det blå vand i Lake Tahoe. Flere lokale mennesker, der var vendt tilbage efter evakueringen, fandt sorte streger, som man mente var aske fra branden.

Fællesskabet antager, at disse skovbrande har en længerevarende effekt end virkningerne af almindelige brande. Forskere siger, at det er for tidligt at drage konklusioner om varige skader fra skovbrande i Lake Tahoe, men forskere og Science Advisory Council i Tahoe mødes for at diskutere fremtidige undersøgelser torsdag den 16. september 2021.

Rapporteret fra AP, lørdag (18/9/2021), er disse forskere finansieret af regeringen i Californien, Nevada og foreningen for at redde Lake Tahoe, de undersøger søens klarhed og biodiversitet efter naturbrandene. De brugte en beholder fyldt med glasmarmor til at fange og måle mængden af ​​partikler og forurenende stoffer fra skovbrande, der har farvet dette klare vand.

Forskere studerer, hvordan partikler kan komme ind i søer, hvordan de kan bevæge sig rundt om dem og deres virkning på alger. Klarheden af ​​den ikoniske Lake Tahoe kan variere, men i gennemsnit kan Lake Tahoe ses så klar som 20 meter under overfladen.

Skovbrandseffekt
I ildsæsonen kan forskere, der er placeret nær midten af ​​søen, kun se 15 meter under vandets overflade. Ifølge Geoff Schladow, professor i civil- og miljøteknik og direktør for University of California, kan dette skyldes partikler, alger eller simpelthen mangel på sollys.

“Jeg føler på nogle måder, at det kan se værre ud, end det egentlig er,” sagde Schladow.

Røg fra de nordlige Californiens naturbrande har dækket Lake Tahoe -bassinet i de seneste år. Ifølge forskere er intensiteten af ​​brande imidlertid steget på grund af klimaændringer.

Røgen, der har været over søen i to til tre måneder i de to sæsoner efter den sidste brand, har efterladt mange beboere og turister uden håb om at besøge den blå sø med den rene alpine luft. Forskere siger, at mængden af ​​røg fra skovbrande, der varer længe, ​​kan skade søens klarhed.

“Vores primære kilde til nedsat søklarhed er temmelig godt forstået,” sagde Allison Oliver, en økolog ved Skeena Fisheries Commission i det vestlige Canada, der undersøgte, hvordan floder og åer leverede grumset sediment i Lake Tahoe efter Angora -branden i 2007.

Inden tips memilih situs togel online for få dage havde røgen slettet det bjergrige landskab og indhyllet søens klare vand og efterladt en røget lugt på tøj, biler og endda under negle. Foreningen, der er kendt for sit “Keep Tahoe Blue” -klistermærke, forfulgte straks miljøgenoprettelsesprojekter for at bevare søens klarhed, forhindre erosion og genplante de afgrøder, der blev ramt af branden.

Forskere er bekymrede over, at Lake Tahoe absorberer små partikler i røgen, siger Sudeep Chandra, professor i biologi og direktør for Global Water Center ved University of Nevada. Chandra sagde, at bestræbelserne på at bevare søens klarhed gennem flodrestaurering, forhindre erosion og tilskynde til genplantning af skov. Efter at han havde set, hvor meget røg der kom fra Dixie, Californiens naturbrande, satte han dog spørgsmålstegn ved Lake Tahoes skæbne og regnede med, om der var en større klimaændring.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyskland giver opholdstilladelse til 2.600 afghanske flygtninge